Επιστρέψτε στην κεντρική σελίδα
21/12/2007 Κατηγορία: Δελτία Τύπου Τύπος: Δελτία Τύπου

Απονομή Επαίνων και Βραβείων

Μια ξεχωριστή βραδιά για τα νιάτα του Δημοσθένειου Λυκείου Παιανίας
Απονομή Επαίνων και Βραβείων στους επιτυχόντες στα Α.Ε.Ι. & Τ.Ε.Ι.

Την Κυριακή το απόγευμα, 16 Δεκεμβρίου 2007, η αίθουσα «Φίλιππος Νάκας» στην Παιανία, γέμισε από νιάτα και ομορφιά, αφού τα τιμώμενα πρόσωπα στην εκδήλωση ήταν οι νεαρές δεσποινίδες και οι νεαροί κύριοι που πέτυχαν στις ανώτερες και ανώτατες σχολές.
Όλοι τους απόφοιτοι του Δημοσθενείου Λυκείου Παιανίας, ανάμεσα σε γονείς, φίλους και γνωστούς, χάρηκαν αυτή τους την τιμητική διάκριση, απολαμβάνοντας ένα μέρος του κόπου και της επίπονης προσπάθειας που κατέβαλλαν για να πετύχουν το σκοπό τους.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Δημήτρη Γ.Δάβαρη: «Σας καλωσορίζω σε αυτή την πολύ σημαντική βραδιά για την πόλη μας. Σήμερα, βραβεύουμε τα παιδιά του Δημοσθενείου Λυκείου της πόλης μας. Τα παιδιά είναι η βάση της κοινωνίας μας. Είναι η ελπίδα μας. Συγχαίρω τα παιδιά για τη μεγάλη τους επιτυχία, τους γονείς για τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλαν γιa να πετύχουν το καλύτερο για τα παιδιά τους και τους καθηγητές που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή. Θεωρώ, όμως, ότι η εμπνευσμένη καθοδήγηση της Διευθύντριας του Λυκείου, της κας Αλεξάνδρα Σταύρου – Παξινού είναι καθοριστική για την επιτυχία των παιδιών. Σήμερα, διάβασα σε μία εφημερίδα ότι οι Έλληνες ξοδεύουν 4,5 δις ΕΥΡΩ για την εκπαίδευσή τους. Είναι λοιπόν γεγονός ότι δίνουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκπαίδευση των παιδιών μας. Παιδιά, θερμά συγχαρητήρια, εκμεταλλευτείτε αυτή την περίοδο γιατί δε θα ξανάρθει».
Στη συνέχεια, η Διευθύντρια του Λυκείου κα Αλεξάνδρα Σταύρου – Παξινού, ιδιαίτερα συγκινημένη απηύθυνε χαιρετισμό και ανέφερε: «Εκφράζω τις πιο θερμές ευχές στα παιδιά μου. Προσεύχομαι για ό,τι καλύτερο στη ζωή τους. Συγχαίρω τους γονείς. Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι. Εύχομαι σε όλους, καλές γιορτές και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος. Ευχαριστώ το Νομάρχη μας τον κ. Κουρή, που θα απονείμει το βραβείο «Κώστας Χούντας». Φέτος, η Οικογένεια Νικολογιάννη, θα απονείμη το βραβείο «Νίκος Νικολογιάννης», που θεσπίστηκε στη μνήμη του γιου του Νίκου, του αγαπημένου μας Νίκου, που έφυγε τόσο γρήγορα. Ευχαριστώ, το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Δάβαρη και όλη τη δημοτική αρχή που πάντα στέκεται στο πλευρό μας, την κα Κωνσταντίνα Σταύρου, δημοτική σύμβουλο και απόφοιτο του Λυκείου μας, που έχει την επιμέλεια της διοργάνωσης. Ευχαριστώ, το βουλευτή κ.Απόστολο Σταύρου που στέκει πάντα στο πλευρό μας. Την, επίσης, συμμαθήτριά μας και Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου κα Μαρία Κατσιμίχα. Άποψή μας είναι ότι το σχολείο πρέπει να ξεφεύγει από τα στενά όρια της καθαρά εκπαιδευτικής διαδικασίας, να καλλιεργήσει δεξιότητες, να αναπτύσσει δυνατότητες, να δίνει διεξόδους στη δύσκολη περίοδο της εφηβείας. Με λίγα λόγια, να μην είναι μόνο πομπός γνώσης αλλά και πόλος έλξης των μαθητών του. Αυτό πιστεύω ότι προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς.
Ένα μεγάλο μπράβο και στην Ορχήστρα του Λυκείου μας. Πραγματικά είναι πολλά τα ταλέντα του Λυκείου μας, αν και ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών μας λίγος. Θα ήθελα όμως να σας αναγγείλω μια μεγάλη εκδήλωση για την προστασία του περιβάλλοντος, τους λόγους μας Καμάρθι, Πηγάρθι, Προφήτη Ηλία, που ετοιμάζουμε με τα παιδιά για το καλοκαίρι. Για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια στα παιδιά μας και καλές γιορτές σε όλους.»
Στη συνέχεια δόθηκαν οι έπαινοι και τα χρηματικά βραβεία στον αριστεύσαντα Αλέξανδρο Δημητρίου, εισαχθέντα στην Ιατρική Σχολή στη μνήμη των δύο εξέχοντων συμπολιτών μας.
Ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Λεων. Κουρής αφού απένειμε το βραβείο «Κώστας Χούντας», θεσμοθετημένο από τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής στη μνήμη του Νομαρχιακού Συμβούλου και συμπολίτη μας Κώστα Χούντα, ανέφερε: «Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες. Μαζί με τα συγχαρητήρια στους νέους ακαδημαϊκούς πολίτες, συγχαίρω τους καθηγητές και τους γονείς. Είμαστε συγκινημένοι που θα απονείμουμε αυτό το βραβείο «Κωνσταντίνος Χούντα», διακεκριμένο πολίτη της Παιανίας, με ένα συμβολικό ποσό για την επιτυχία αυτή. Εύχομαι να συνεχίσουν το ίδιο για να γίνουν χρήσιμοι στον κλάδο που επέλεξαν.» Το Βραβείο «Νίκος Νικολογιάννης» απένειμε η δεσποινίς Αθηνά Νικολογιάννη.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την απονομή των επαίνων στους επιτυχόντες, που έχει καθιερώσει ο Δήμος και πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Βραβεία απένειμαν ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Γ.Δάβαρης, ο Βουλευτής Περιφ. Αττικής κ. Απόστολος Σταύρου ο οποίος ανέφερε: «Συγχαίρω τους νέους της Παιανίας και όπως πάντα έτσι και τώρα βρίσκομαι στο πλευρό σας και φροντίζω με όλες μου τις δυνάμεις για το καλό του τόπου. Είμαι υπερήφανος που όταν βρισκόμουν στη θέση του Υφυπουργού Γεωργίας, φρόντισα να αποδεσμευτεί η έκταση για να κτισθεί το Λύκειο που τώρα εμείς καμαρώνουμε για τα παιδιά που αποφοίτησαν από αυτό». Συνεχίζοντας βραβεία απένειμαν ο Νομάρχης κ.Λεωνίδας Κουρής, η Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κα Μαρία Κατσιμίχα, ο Προϊστάμενος πρώτου Γραφείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ.Χρήστος Παλαιοκώστας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κ. Χατζησταμάτης, Δ.Λιάμης και Γ.Κωτσαρά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταύρος Γαϊτανής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ζωή Αγγελοπούλου, κ.κ. Σ. Δάβαρης, Κ.Μπουλμέτης, Α.Χατζής, Γ.Ζαχαριάς και η κα Μπαλαούρα.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν με τραγούδια η μουσική ομάδα του Δημοσθενείου Λυκείου, που ξεκίνησε αφιερώνοντας το πρώτο τραγούδι στο «Νίκο», σκορπώντας συγκίνηση στο ακροατήριο. Την ορχήστρα αποτελούσαν οι:
Γ. Γιαννάκου –μπουζούκι, τύμπανα, ντράμς
Κ. Ζαφείρης – κιθάρα
Αντ. Κανδρής – τραγούδι
Γ. Μακρής – κιθάρα
Γ. Ντινάκος –κιθάρα, αρμόνιο
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αιδεσιμότατοι κ.κ. π. Μιχαήλ Νικολογιάννης και π. Γεώργιος Χρόνης. Επίσης παραβρέθηκε και η πολιτευτής κα Κωνσταντίνα Τριλίκη.
Τέλος, θα αναφερθούμε στην πολύ επιτυχημένη διοργάνωση της παραπάνω εκδήλωσης, η οποία οφείλεται στη Δημοτική Σύμβουλο κα Κωνσταντίνα Σταύρου, η οποία είχε την επιμέλεια και η οποία με χάρη και φινέτσα παρουσίασε το πρόγραμμα.
Κλείνοντας, ευχαριστούμε τον κ. Γ.Νάκα για την ευγενική χορηγία της αίθουσας «Φίλιππος Νάκας». Η κα Κωνσταντίνα Σταύρου έκλεισε την εκδήλωση ευχόμενη στα παιδιά «να έχουν καλή πορεία στη ζωή και να είναι διεκδικητές του αύριο με ήθος και σύνεση», που αποτελεί και ευχή όλων μας.
 
e-Εφημερίδα |  Συχνές Ερωτήσεις |  Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
e-Δήμος   Παιανίας